Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Recepten

  • Lees meer
    08
    feb

    Scampi's met zeekraal

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 40 scampi’s - 1 rode peper - 1 teentje look - 400 g zeekraal - Olijfolie - Peper Bereidingswijze - Snij de rode peper en het teentje look fijn. - Doe de olijfolie in een pan met de rode peper en de look. Doe er de scampi’s in en bak ze gaar. ...
  • Lees meer
    24
    jan

    Linzenlasagne met groenten en gehakt

    Het recept is - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - Linzenlasagne - 500 g gehakt - 1 prei - 1 paprika - 1 courgette - 1 sjalot - 2 teentjes look - Tomatenblokjes/verse tomatensaus - 30 g plantaardige boter - 30 g glutenvrije bloem - 700 ml ongezoete plantaardige melk - Tijm - Olijfolie - Peper - Nootmuskaat Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 180°C. - Snij de sjalot en de look fijn en stoof ze aan in olijfolie. Snij alle groente...
  • Lees meer
    17
    jan

    Ovenschotel met kabeljauw, courgette en tomaat

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 600 g kabeljauw - 2 courgette, in dunne plakjes - 400 g tomatenblokjes - 1 teentje knoflook - 3 takjes tijm - 4 el olijfolie - Sap van een halve citroen - Peper - Zout Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 180°C. - Verhit in een pan...
  • Lees meer
    10
    jan

    Wok met groenten en kip

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is: - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen): - 500 g kippenblokjes - 1 broccoli - 2 sjalot - 1 courgette - 1 prei - 100 g (diepvries) erwten - 2 gele paprika’s - Verse bieslook - Olijfolie - Peper - Zout  Bereidingswijze: - Kook de broccoli halfgaar. - Snij de sjalot fijn en stoof ...
  • Lees meer
    14
    dec

    Crumble van appel en cranberry

    Het recept is - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 appelen - 4 el verse cranberry - 150 g havermout - 50 g (glutenvrije) bloem - 2 el sucralose - 1 kl kaneel - 2 el olijfolie - 45 g amandelschilfers Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels en snij ze in stukjes. Meng ze met de cranberry’s. Verdeel het fruit over 4 ovenschaaltjes. - Meng de havermout met de bloem, de kaneel en de sucralose. Voeg er de olie en de amandelschilfers aan t...
  • Lees meer
    13
    dec

    ​Gevulde champignons

    Ingrediënten ( voor 3-6 porties) - 120g diepvriesspinazie - 3 sneden bacon - 6 grote champignons - 1 el boter - 1 kleine sjalot - 1 teentje look - Peper, zout - Parmezaanse kaas Bereiding - Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. - Laat de diepvriesspinazie uitlekken. - Snij de bacon in reepjes en maak de champignons schoon. Verwijder de steeltjes en versnij deze in kleine blokjes. Zet de champignonhoedjes op de bakplaat. - Verwarm een eetlepel boter in e...
  • Lees meer
    13
    dec

    Bloemkool uit de oven

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Melkvrij - Glutenvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 1 persoon) - 1 halve, kleine bloemkool - 1 citroen - 1,5 el olijfolie - 1 kl paprikapoeder - Fleur de sel - Peper - 150g vlees/vis/tofu naar keuze Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 220°C - Snij de bloemkool in roosjes en spoel deze af. - Doe de...
  • Lees meer
    13
    dec

    Gevulde eitjes

    Ingrediënten (4 porties) - 4 eieren - 1 tl witte azijn - 1 el light mayonaise  - 1/4e tl mosterd - 1 tl paprikapoeder - Peper en zout Bereiding - Kook de eieren en laat ze afkoelen. Pel ze, snij ze doormidden en hou de dooiers opzij. - Plet de dooiers in een kom. Voeg de azijn, mayonaise, mosterd en peper en zout toe.  - Doe het dooiermengsel met behulp van een lepel of spuitzak terug in de halve eiwitten.  - Bestrooi met paprikapoeder en garneer met wat peterselie. ...
  • Lees meer
    13
    dec

    Gevulde paprika met tofu

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Melkvrij - Glutenvrij - Eivrij Ingrediënten (1 persoon) - 50g champignons - 1 el olijfolie - 100 g tofu - Takje verse koriander, grof gehakt - Snuifje zout, komijn en paprikapoeder - Eventueel chilipoeder - 1 paprika Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 200°C. - Snij de champignons en stoof aan in...
  • Lees meer
    13
    dec

    Kip uit de oven

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (2 porties) - 2 kipfilets - 1 tomaat - 1 groene paprika - 100g champignons - 1 citroen - Takje tijm - 3 el olijfolie - peper en zout Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 175°C. - Kruid de kipfilets met zout en peper en bak ze in 2 eetlepels olijf...
  • Lees meer
    13
    dec

    Mini courgettepizza's

    Ingrediënten  - 1 courgette - 1 el zout - 2 el olijfolie - 2 teentjes look - 1 blik tomatenblokjes - 50g mozzarella  - Italiaanse kruiden Bereiding - Snij de courgette in plakken van 1.5cm dik. Leg ze op keukenpapier en bestrooi met zout. Laat dit 30’ rusten.  - Verwarm de oven voor op 180°C - Spoel kort het zout en vocht van de courgettes en dep zeer goed droog. Leg ze in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Bak ze 15’ in de oven.  - Maak ...
  • Lees meer
    13
    dec

    Oopsie burger

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij Ingrediënten (5 porties) - 100g light-roomkaas - 3 grote eieren - 1 tl bakpoeder - snuifje zout - 150g americain natuur - kruiden - 1 el olijfolie - 200g rauwkost (sla, tomaat, komkommer) Bereiding - Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. • Splits de eieren. ...
  • Lees meer
    13
    dec

    Quiche zonder bodem

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij Ingrediënten (1 persoon) - 150g prei - 1 el olijfolie - 2 eieren - 50 g (gerookte) ham - scheutje melk - Peper, zout, Provençaalse kruiden - 10 g geraspte light-kaas - Bieslook Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 180°C. - Spoel de prei, snij in ringen en stoof gaar in olijfolie. - K...
  • Lees meer
    13
    dec

    Ratatouille en vis uit de oven

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - 1 ui - 1 wortel - 1 courgette - 2 paprika’s - 2 tomaten - Olijfolie - 200 ml tomatenpassata (zonder toegevoegd suiker!) - 2 visfilets van 200g - Zout, peper en Provençaalse kruiden Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 200°C. - Snij...
  • Lees meer
    13
    dec

    Scampi diabolique

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (1 portie) - 1 puntpaprika - 1 tomaat - 2 el olijfolie - 1 sjalot - Half teentje look - Scheutje plantaardige melk - Zout, peper, cayenne, paprikapoeder - 8 scampi’s, gepeld Bereidingswijze - Schil de puntpaprika met een dunschiller en snij in grove stukke...
  • Lees meer
    13
    dec

    Waterzooi in de wok

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 1 persoon) - 150g kippenfilet - 1 kleine wortel - 1/2 prei - 100g courgette (of broccoli of….) - 1 sjalot - 2 eetlepels light room - 1 eetlepel olijfolie - kipkruiden, peper en zout. Bereidingswijze - Snij de kip in blokjes en kruid deze met kipkruiden. - ...
  • Lees meer
    07
    dec

    Carpaccio van gerookte zalm en bietjes

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 400 g gerookte zalm - 20 g dille - 160 g feta - 4 el olijfolie - 1 dl (soja) room - 300 g rode biet - Peper - Zout Bereidingswijze - Start met de crème van rode biet en feta. Mix de rode biet met de room en 80 g feta tot een dikke crème. - ...
  • Lees meer
    07
    dec

    Gerookte zalm met spaghetti van courgette

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - 200g gerookte zalm - 1 courgette - 1 bosje bladpeterselie - 1 citroen, sap - Hazelnootolie - Peper - Zout - 1 el roze gedroogde besjes Bereidingswijze - Schil de courgette over de hele lengte met een speciale dunschiller met tandje, zoda...
  • Lees meer
    07
    dec

    Italiaanse kip met rijst/pasta

    Het recept is - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - 200g gekookte pasta / 4-6 el gekookte rijst - 2 kipfilets - 1 kl Italiaanse kruiden - 250 g kerstomaten - 40 g zwarte olijven - 1/2 citroensap - 50g rucola - 2 el olijfolie - Peper en zout Bereidingswijze - Voeg de pasta of de rijst toe aan kokend water. Laat het gaarkoken. - Snij de kipfilets in reepjes. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de kip en de Italiaanse kruiden toe. Laat 6 minuten bakken op een mat...
  • Lees meer
    06
    dec

    Avocadosalade met limoen en scampi

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 40 g scampi's - 2 avocado's - 2 tomaten - 2 rode uien - Koriander - Versgeperst limoensap - Olijfolie Bereidingswijze - Maak de scampi's schoon en zet ze even aan de kant. - Schil de avocado's en snij de tomaten, rode ui en avocado's in stukje...
  • Lees meer
    06
    dec

    Avocadoslaatje met zalm

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 300 g zalm - 100 g gerookte zalm - 3 el olijfolie - 1 avocado - 1 krop sla - Bieslook - 1 komkommer - 2 lente-ui - 1 el dille - Citroensap - Peper - Zout Bereidingswijze - Maak de sla schoon en snij de bladeren in repen. Schil de komkommer en ...
  • Lees meer
    06
    dec

    Biefstuk met spinaziecouscous en feta

    Het recept is: -Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen): - 130 g couscous - 200 g spinazie - 100 g feta - ½ citroen - 2 steaks - 30 g pijnboompitten - Olijfolie - Peper - Zout Bereidingswijze: - Kook 250 ml water en los er de kippenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen, voeg na 5 minuten de spinazie toe en schep goed om. - Verkruimel de feta. Rasp de schil van de citr...
  • Lees meer
    06
    dec

    Bloemkoolslaatje met tomaat, eitjes en rosbief

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 600g rosbief - 3 el olijfolie - 1 bloemkool - 2 tomaten - Verse platte peterselie - 2 sjalotten - 2 eieren - Zwarte peper - Zout Bereidingswijze - Haal het vlees 20 minuten op voorhand uit de koelkast. Kruid het vlees en schroei onmiddellijk rondom dic...
  • Lees meer
    06
    dec

    Citroenkip met zoete aardappelfrietjes, wortelslierten en spinazie

    Het recept is - glutenvrij - melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 kipfilets - 2 dikke wortelen - 500 g zoete aardappel - 8 el olijfolie - 2 citroenen - 1 rode ui - 1 teentje knoflook - Verse tijmblaadjes - 300 g spinazie - Peper - Zout Bereidingswijze - Verwarm de oven op 180°C. - Pers een 1/2 citroen uit en meng met 4 el olijfolie. Kruid met peper en zout en verse tijmblaadjes. Pers er de knoflook boven en meng. - Schil de wortelen en zoete aardappel. Haal de wo...
  • Lees meer
    06
    dec

    Courgette spaghetti met kabeljauw en crumble van Parmaham

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - Snij de courgette met een spiraalsnijder in fijne spaghettireepjes. - Leg de sneetjes Parmaham (elk apart) tussen keukenpapier en steek een 3-tal minuten in de microgolf. Verkruimel ze. - Bak de kabeljauw gaar in olijfolie. - Meng de courgette spaghet...
  • Lees meer
    06
    dec

    Courgettespaghetti met tomatensaus

    Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 3 el olijfolie - 150 g gesneden uien - 100 g rundergehakt - 150 g americain natuur - 850 ml tomatenpulp - 40 g pijnboompitten - 1 kg courgette spaghetti - Peper - Zout Bereidingswijze - Verhit de olie in de pan en stoof de ui. Voeg het gehakt, de americain, tomatenpulp, peper en zout aan toe. Laat 8 minuten op middelhoog vuur gaar worden. - Rooster de pijnboompitten goudbruin in de p...
  • Lees meer
    06
    dec

    Gegrilde steak met zoete aardappel en tomatensalade

    Het recept is - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 steaks - 4 zoete aardappel - 2 grote tomaten - 1 rode ui - 3 el olijfolie - ½ bosje koriander - Paprikapoeder - Peper - Zout Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 200°C. - Borstel de zoete aardappelen schoon en snij ze in partjes. Doe ze in een ovenschaal met 1 el olijfolie. Kruid met peper, zout en 2 el gesnipperde koriander. Bak ze een halfuurtje in de oven. Schep geregeld om tot ze krokant ...
  • Lees meer
    06
    dec

    Geroosterde kippenbouten uit de oven met venkel

    Het recept is - koolhydraatvrij - glutenvrij - melkvrij - eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 kippenbouten - 2 venkels - 4 teentjes knoflook - 1 citroen - 2 el olijfolie - 1 el venkelzaad - 3 tomaten - 2 el olijven - Zout - Zwarte peper Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 220°C. - Maak de venkel schoon en verwijder het groen gedeelte bovenaan. Hou dit nog even bij voor later. Verwijder de buitenste schil en snijd de venkel in 4. Verwijder de harde kern in het midden....
  • Lees meer
    06
    dec

    Gevulde avocado's met ei en gerookte zalm

    Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 avocado's - 4 sneetjes gerookte zalm - 4 eieren - Verse dille - Zout - Zwarte peper Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 118°C. - Halveer de avocado's en verwijder de pit. Leg de avocadohelften op een bakplaat en bekleed de holtes met reepjes gerookte zalm. - Doe de eieren in een kom en schep vervolgens de dooiers in de holte van de avocado. Voeg er peper en zout aan toe. - Plaats de ...
  • Lees meer
    06
    dec

    Kip masala met zoete aardappelen

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - 1 rode ui - 1 teentje knoflook - 2 kipfilets - 2 kl currypoeder - 2 kl garam masala - 400 g zoete aardappelen - ½ blikje tomatenpuree - 100 g spinazie - 2 el olijfolie - Peper - Zout Bereidingswijze - Snij de rode ui in reepjes en pers de knoflook. Snij de kip...
  • Lees meer
    06
    dec

    Koud soepje van avocado, komkommer en ananas

    Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 6 personen) - 1 geschilde komkommer - 1 avocado - 200 ml rijstmelk - 1 plak ananas - 1 limoen - 1 gember - Zwarte peper - Zout Bereidingswijze - Snijd de komkommer middendoor. Haal de zaadjes eruit met een lepel. - Snijd de avocado in twee en verwijder de schil. - Mix de avocado met de komkommer, de rijstmelk, de gember, de stukjes ananas en het limoensap in de blender. Kruid met wat peper en zou...
  • Lees meer
    06
    dec

    Lamskoteletjes

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is -Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 lamskoteletten - 1 teentje knoflook - 20 g verse peterselie - 15 g verse dille - 15 g verse basilicum - 50 g kappertjes - 3 uien - 1 rode peper - 1 citroen - Zout - Olijfolie Bereidingswijze - Doe de knoflook met het zout vijzel en maal tot puree. Voeg de fijn...
  • Lees meer
    06
    dec

    Makreel met olijfolie en tomaat uit de oven

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 makrelen - 4 stevige, rijpe tomaten of kerstomaten - 2 teentjes knoflook - 5 el olijfolie - 1 el gehakte bladpeterselie - Peper - Zout Bereidingswijze - Verwijder de ingewanden, kieuwen en vinnen of laat de visboer dit uitvoeren. - Snij de t...
  • Lees meer
    06
    dec

    Omeletwrap met gerookte zalm

    Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij Ingrediënten (voor 1 persoon) - 2 eieren - ½ komkommer - 1 handje spinazie - 1 el citroensap - 1 el fijngehakte munt - 50 g gerookte zalm - ½ avocado - 1 bosje waterkers - 1 el fijngehakte peterselie - 1 el fijngehakte dille - Olijfolie - Peper - Zout Bereidingswijze - Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Voeg de gehakte peterselie en munt toe. Bak in olijfolie een omelet van het beslag. - Snij de halve avocado i...
  • Lees meer
    06
    dec

    Ovenschotel met ei, kip en groenten

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij Ingrediënten (voor 6 personen) - 3 el olijfolie - 12 eieren - ½ tl chilipeper - 2 rode paprika - 500 g kipfilet in stukjes - 150 g spinazie - Zout - Peper Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 190°C. - Doe 2 el olijfolie in een pan. Wok de kippenblokjes en breng op smaak...
  • Lees meer
    06
    dec

    Rijstsalade met forel

    Het recept is -Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 300 g rijst - 200 g zeekraal - 2 el olijfolie - 8 gerookte forelfilets - Peper Bereidingswijze - Kook de rijst gaar. Snij de forelfilets in reepjes. - Meng de olijfolie en peper. Sprenkel de olie over de rijst en roer hem los. - Kook de zeekraal gedurende 2 minuten en laat schrikken onder koud stromend water. - Verdeel de ingrediënten over kommetjes. ...
  • Lees meer
    06
    dec

    Spinazie met tomaat en kip

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - 800 g verse spinazie - 3 pruimtomaten - 250 g kip - Olijfolie - Zwarte peper - Zout Bereidingswijze - Snij de tomaten in plakjes. Stoof ze aan met olijfolie en doe er een deksel op. Kruid af met peper en zout. - Voeg de spinazie en een scheut ...
  • Lees meer
    06
    dec

    Toastjes met zeewierpesto

    Het recept is - eivrij - melkvrij Ingrediënten (voor 16 hapjes) - 40 g verse zeesla - 1 avocado - ½ el citroensap - Verse basilicum - Verse peterselie - 2 lente-uitjes - 1 teentje knoflook - 1 meergranen stokbrood (eventueel glutenvrij) - 50 g pijnboompitten - 2 el kappertjes - 2 el olijfolie - Zout Bereidingswijze - Verwarm de oven op 200°C. - Snij of knip de zeesla in kleine stukjes. - Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. - Snipper het knoflook fijn. - Trek de...
  • Lees meer
    06
    dec

    Witloof met scampi's

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 20 scampi’s - 8 stronken witloof - Verse peterselie - Verse bieslook - 400 lichte room - Verse knoflook - 4 el olijfolie - Peper - Zout Bereidingswijze - Laat de scampi’s ontdooien in warm water. Dep ze nadien droog met keukenpapier en leg ze even op...
  • Lees meer
    06
    dec

    Zalm met waterkers, doperwten en volkoren rijst

    Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is  - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen) - 400 g zalm - 400 g doperwten - 150 g waterkers - 4 – 6 el volkoren rijst - 1 citroen - Peper Bereidingswijze - Breng water aan de kook, voeg de volkoren rijst toe en kook deze in 20-25 minuten gaar. - Verwarm intussen de diepvrieserwtjes enkele minuten in een pan op...
  • Lees meer
    06
    dec

    Zalm met zeewier en peulvruchten

    Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - 4 zalm - 100 g zeewier - 250 g peultjes - 250 g tuinbonen - 1 el olijfolie Bereidingswijze - Maak alle peulvruchten schoon. - Verwarm de olijfolie en bak de zalm 2 minuten per kant. Zet opzij en hou warm. - Stoom of blancheer alle peulvruchten 5 à 10 minuten beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water en uit lekken. Meng ze in een komt met de zeewier. - Werk eventueel af met de gem...
  • Lees meer
    06
    dec

    Zalmrolletje met komkommer en avocado

    Het recept is - Koolhydraatvrij - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 4 personen) - Halve komkommer - ½ avocado - Sap van 1 citroen - 100 g fijngesneden zalm Bereidingswijze - Verwijder de pitjes uit de komkommer. Snij de komkommer en avocado in fijne staafjes. Besprenkel ze onmiddellijk met citroensap en zet even opzij. - Verdeel de sneetjes zalm in kleine partjes (ongeveer 5cm). - Verdeel op elk stukje zalm enkele staafjes komkommer en avocado. Maak er rolletjes ...
  • Lees meer
    29
    nov

    Appelcouscous met noten en kip

    Een recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het recept is: - Glutenvrij - Melkvrij - Eivrij Ingrediënten (voor 2 personen): - 1 appel - 50 g walnoten - 2 rode uien - 3 el olijfolie - 150 g volkoren couscous - 1 wortel - ½ tl kaneel - 6 blaadjes munt - 240 – 300 g kippenblokjes Bereidingswijze: - Schil de appel en snijd hem in stukjes. Hak de walnoten grof. - Verwarm de olie i...