Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Linzenlasagne met groenten en gehakt

Het recept is

- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij

Ingrediënten (voor 4 personen)

- Linzenlasagne
- 500 g gehakt
- 1 prei
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 sjalot
- 2 teentjes look
- Tomatenblokjes/verse tomatensaus
- 30 g plantaardige boter
- 30 g glutenvrije bloem
- 700 ml ongezoete plantaardige melk
- Tijm
- Olijfolie
- Peper
- Nootmuskaat

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de sjalot en de look fijn en stoof ze aan in olijfolie. Snij alle groenten en stoof ze samen met de sjalot en de look. Voeg daarna de tomatenblokjes/verse tomatensaus aan toe. Kruid met peper, doe er de tijm bij en laat even pruttelen.
- Smelt ondertussen 30 g boter en doe er de bloem bij. Voeg daarna geleidelijk aan de melk aan toe. Blijf voldoende mengen om klonters te vermijden. Kruid met peper en nootmuskaat.
- Neem een ovenschotel. Lepel er een laagje bechamelsaus in. Doe er een laag lasagnevel op. Doe er wat bolognesesaus bij. Bedek met een lasagnevel. Bouw zo verder op. Eindig met de bechamelsaus.
- Zet de ovenschotel 30 à 35 minuten in de oven.

Alle recepten