Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Dr. Carchon

Wie is dokter Carchon?

Dokter Carchon studeerde aanvankelijk algemene geneeskunde en werd huisarts. Al snel vond ze haar roeping bij voeding en specialiseerde ze zich in voedingsleer, functionele geneeskunde en microvoeding.

Ze studeerde af in Voedingsleer aan de faculteit van Rennes en behaalde verschillende diploma's in voedings- en functionele geneeskunde aan diverse universiteiten in Parijs XIII, Paris Diderot en Montpellier. Daarnaast behaalde ze ook het SIIN-diploma in neuro- en psycho-neurovoeding. Dokter Carchon schoolt zich permanent bij aan de hand van verschillende academische programma's.

Deze uitgebreide theoretische kennis in combinatie met de dagelijkse praktijk waarmee ze te maken krijgt zorgt voor een beter begrip van de patiënt. Stressbeheer, depressie, psychotische aandoeningen, gedragsstoornissen, overgewicht, obesitas, oncologie, endocrinologie en ontstekingen zijn dagelijkse cases in haar praktijk.

In 2008 behaalde dokter Carchon haar diploma in morfologische en anti-aging geneeskunde aan universitaire faculteiten in Parijs en Bordeaux. Bij deze vorm van geneeskunde worden externe aspecten van het gezicht behandeld door middel van non-chirurgische esthetische ingrepen.

Via functionele geneeskunde kan de algemene gezondheid van de patiënt drastisch worden verbeterd. De functies van de cellen, organen en weefsels worden hierbij geoptimaliseerd. Deze aanpak heeft als doel tekorten en tevelen in de bloedwaarden te corrigeren. Rekening houdend met de uniekheid van ieder individu (genetisch polymorfisme).

Een pathologie kan pas effectief worden aangepakt wanneer de oorzaak ervan kan worden bepaald. Dit kan enkel wanneer er naar het lichaam van de patiënt wordt geluisterd.

Deze medische takken hebben dokter Carchon altijd gefascineerd waardoor ze in 2010 besloot haar kennis te delen met andere dokters, apothekers, osteopaten en fysiotherapeuten. Naast deze voordrachten worden ook privatieve cursussen georganiseerd op vraag van haar patiënten.

Traditionele geneeskunde laat niet altijd toe ieder symptoom te kunnen behandelen. In de wereld van vandaag staan de zogenaamde beschavingsziekten in rechtstreeks verband met de dalende kwaliteit van het milieu en onze omgeving. Chronische stress, een sedentaire levensstijl, de voedselkwaliteit, conserveermiddelen, zware metalen of bijwerkingen van meerdere medicijnen zijn allemaal factoren die afbraak doen aan de algemene gezondheid. Onze voeding zelf is vaak pro-inflammatoir: het provoceert ontstekingen. Verschillende aandoeningen zoals diabetes, obesitas, kankers, depressie en gedragsstoornissen (ADHDH, ADD, autisme, ...) kunnen gelinkt worden aan pro-inflammatoire voeding.

Sta open voor deze gedachtegang. Luisteren is het begin van begrijpen. Uiteindelijk zult u de denkwijze van dokter Carchon begrijpen en deze manier van gezondheidsbehandelingen als normaler beschouwen dan traditionele geneeskunde.

"Laat eten uw medicijn zijn."
"Niemand is gezond genoeg om niet te moeten bewegen."
"Primum non nocere." (allereerst mag men zichzelf niet schaden)
"Vertel me wat u eet en ik vertel u wie u bent."

HIPPOCRATES