Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Introductie

Soorten analyses

Een voedingsbilan is een investering in uw gezondheid. Dit onderzoek is geschikt voor iedereen die de waarde van zijn gezondheid hoog in het vaandel draagt. Uw carrière, geld of eigendommen zijn u misschien veel waard maar uw gezondheid is van onschatbare waarde. Zowel kinderen, tieners, volwassenen, vrouwen die gaan zwanger zouden willen worden, ouderen hebben baat bij dit onderzoek. Een bilan toont uw werkpunten en bevestigt uw goede gewoontes. Pas wanneer blijkt uit een voedingsbilan dat bepaalde bloedparameters gestoord zijn, kunt u aan de slag. Zo beschermt u uw lichaam tegen mogelijke toekomstige aandoeningen of ziekten. Geneeskunde vandaag de dag richt zich op het genezen van ziektes. Terwijl de oorzaak vaak ligt bij disfuncties, onevenwicht of tekorten. Een voedingsbilan laat u toe preventieve bescherming te creëren tegen ziektes of aandoeningen. Beeld u in op welk niveau uw lichaam fysiek, mentaal en emotioneel zou kunnen functioneren als uw parameters geoptimaliseerd zouden zijn!

Wat is een voedingsbilan?

Een voedingsbilan omvat een diepgaande bloedanalyse en een urineonderzoek. Het analyseert nutritionele parameters die belangrijk zijn voor uw algemene gezondheid en het meest gevoelig zijn voor afwijkingen bij het grootste deel van de bevolking.

  1. Vetzurenprofiel
  2. Homocysteïne
  3. Indicatoren van oxidatieve stress
  4. Vitaminen, mineralen en sporenelementen
  5. Voedings-IgG's
  6. Neurotransmitteranalyse (basismoleculen voor de vorming van "gelukshormonen")
  7. Meting van candida albicans (indien nodig)

Waarom zou u een bilan laten uitvoeren?

Omdat uw gezondheid u veel waard is. Ondertussen is uit verschillende onderzoeken duidelijk gebleken dat voeding een drastische impact heeft op de kwaliteit van uw lichaam en uw leven.

HIPPOCRATES V.C. "Laat voeding uw eerste medicijn zijn."

Hippocrates, de vader van de klassieke geneeskunde, beschikte niet over hedendaagse medicatie. Toen ging men op zoek naar de oorzaak van een probleem in plaats van de gevolgen te behandelen.

Op vijfjarige leeftijd wilde dokter Carchon al arts worden. Ze wilde patiënten kunnen helpen. Dit gevoel kwam pas echt tot uiting toen ze nutritionele en functionele geneeskunde ging studeren. Daar leerde ze geneeskunde echt begrijpen en de oorzaak van symptomen op te sporen. Op dat moment veranderde haar visie compleet: een symptoom, een onderzoek en een behandeling van de oorzaak.

Haar interesses liggen bij de wortel van de klachten van haar patiënten. En hoe ze die kan behandelen, zonder secondaire effecten te veroorzaken met als doel de gezondheid te verbeteren. Binnen haar filosofie is dat hoe een echte arts zich onderscheidt. Logica boven een compendium van medicatie.

Aan het begin van haar carrière kreeg dokter Carchon amper te maken met autoimmuunziekten of chronische aandoeningen. Vijfentwintig jaar later zijn dit de meest courante dossiers geworden. Denk hierbij aan eczeem, allergie, depressie, kankers, ...

Men schat dat in 2020, de helft van de wereldpopulatie wel ergens allergisch voor zal zijn.

Al in de tijd van Dr. Kousmine (1928) had men zich gerealiseerd dat de meerderheid van de toenmalige chronische ziekten het indirecte gevolg leek te zijn van een voedingspatroon dat progressief daalde in kwaliteit en ontdaan werd van essentiële voedingsstoffen.

Ze merkte ook op dat als een verarmd dieet leidde tot een slechte gezondheid, een terugkeer naar een gezond dieet een zeer effectief therapeutisch wapen bleek te zijn. Natuurlijk moet u beschikken over darmen met een correcte absorptiecapaciteit (cfr. Leaky Gut). Een beschadigde darm is de bakermat van chronische ziekten. Momenteel vindt 35% van de kankers hun oorsprong in een onevenwichtig voedingspatroon. De primaire rol bij het behoud van uw gezondheid is uw voeding.

Voeding en stress

Uw relatie tot voedsel is instinctief en emotioneel. De aantrekkingskracht voor sommige smaken "leerde" u als kind. Het moment aan tafel zou er een moeten zijn van ontspanning en voldoening in het gezelschap van mensen waarvan we houden. In praktijk werken we haastig voedsel naar binnen en is er geen sprake van ontspannen.

De moderne samenleving is er een waarbij u uzelf vaak "vergeet". Kunt u zeggen dat u leeft zonder stress, geen druk van anderen op u voelt, dat u niet wakker ligt van de figuurlijke klok die tikt? Heeft u voldoende tijd voor uzelf? Deze stress wordt vaak vergeten wanneer men op zoek gaat naar de oorsprong van een aandoening (bv. multiple sclerose of eczeem).

Wanneer gaat u ervoor kiezen tijd te nemen voor uzelf? Onze patiënten moeten vaak worden herinnerd aan de nefaste spiraal waarin ze zijn beland. U moet nadenken over hoe u bepaalde zaken aanpakt, over hoe u uw dagen zo optimaal mogelijk kunt organiseren en bovenal, hoe u uzelf tijd toekent. Voor u het weet is uw leven voorbij. Wilt u leven of overleven?

De Dalai Lama zei ooit: "Als u jong bent heeft u de tanden maar niet de noten. Als u oud bent heeft u de noten maar niet de tanden". U probeert tijdens uw leven de kwaliteit van uw werk en uw comfort te optimaliseren maar vergeet uw gezondheid. U werkt een leven lang, verdient geld om dat dan uiteindelijk te spenderen aan dure medische behandelingen wanneer een kanker u inhaalt.

Antioxidanten

De nutritionele geneeskunde hangt nauw samen met de positieve effecten van antioxidanten op uw gezondheid.

Membraanpermeabiliteit

  • Wist u dat uw hersenen het bescheiden oppervlak van maar liefst 25.000 m² membranen omvat?
  • Wist u dat uw hersenen eigenlijk een grote bal vet zijn (60%)? Maar weet u ook uit welke vetten het is opgebouwd?
  • Wist u dat onze darmen ook een oppervlak van 1000m² membranen heeft? Overal in ons lichaam praten we over kilometers membranen.
  • Wist u dat de impact van het type vet dat u dagelijks eet een direct effect heeft op alle membranen van het lichaam?