Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Witloof met scampi's

Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Het recept is

- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Eivrij

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 20 scampi’s
- 8 stronken witloof
- Verse peterselie
- Verse bieslook
- 400 lichte room
- Verse knoflook
- 4 el olijfolie
- Peper
- Zout

Bereidingswijze

- Laat de scampi’s ontdooien in warm water. Dep ze nadien droog met keukenpapier en leg ze even opzij.
- Halveer de stronken witloof in de lengte.
- Spoel de bieslook en de peterselie en snij fijn. Doe 2 el olijfolie in een pan en stoof het witloof aan. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe en laat de saus inkoken.
- Doe 2 el olijfolie in een pan en bak de scampi’s kort aan beide kanten. Kruid met peper, zout en verse knoflook.

Alle recepten