Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Gevulde courgette

Dit recept is vrij van gluten, koolhydraten en ei.
NIET GESCHIKT TIJDENS EEN CANDIDA-DIEET

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 2 grote courgetten
  • 300 g gehakt
  • 200 ml tomatensaus
  • 2 tomaten
  • 125 g champignons
  • ½ bol lactosevrije mozzarella
  • Verse basilicum
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de courgette in twee en schraap het vruchtvlees uit.
  3. Leg de courgette op een bakplaat. Bestrijk de bovenzijde met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de courgettes tien minuten in de oven.
  4. Snipper de ui en de knoflook. Voeg het gehakt en Italiaanse kruiden toe. Bak de champignons mee.
  5. Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de pitjes. Doe de tomatensaus erbij en kruid met peper en zout. Laat tien minuten sudderen.
  6. Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verdeel ze over de gevulde courgettes.
  7. Bak de courgettes 15 minuten in de oven.
  8. Werk af met verse basilicum.
Alle recepten