Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Makreel met olijfolie en tomaat uit de oven

Onderstaand recept is geschikt voor mensen die bij ons een eiwitdieet volgen, maar het past ook binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Het recept is

- Koolhydraatvrij
- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 4 makrelen
- 4 stevige, rijpe tomaten of kerstomaten
- 2 teentjes knoflook
- 5 el olijfolie
- 1 el gehakte bladpeterselie
- Peper
- Zout

Bereidingswijze

- Verwijder de ingewanden, kieuwen en vinnen of laat de visboer dit uitvoeren.
- Snij de tomaten in reepjes of halveer de kerstomaten.
- Voeg 4 el olijfolie in een ovenschaal.
- Leg de makreel in de ovenschaal en doe er de geplette knoflooktenen over. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel 1 el olijfolie voor de makreel.
- Leg de tomaten in de ovenschaal.
- Bak 12 tot 15 minuten op 220°C.
- Garneer met schijfjes citroen en de bladpeterselie

Alle recepten