Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Gegrilde steak met zoete aardappel en tomatensalade

Het recept is

- Glutenvrij
- Melkvrij
- Eivrij

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 4 steaks
- 4 zoete aardappel
- 2 grote tomaten
- 1 rode ui
- 3 el olijfolie
- ½ bosje koriander
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Borstel de zoete aardappelen schoon en snij ze in partjes. Doe ze in een ovenschaal met 1 el olijfolie. Kruid met peper, zout en 2 el gesnipperde koriander. Bak ze een halfuurtje in de oven. Schep geregeld om tot ze krokant gebakken zijn.
- Snij de tomaten in schijfjes en snipper de ui fijn. Meng het in een kom met de rest van de gesnipperde koriander en 2 el olijfolie. Breng op smaak met paprikapoeder en zet in de koelkast.
- Kruid het vlees met paprikapoeder en gril 2 tot 3 minuten aan beide kanten.
- Serveer de steak met de zoete aardappelen en tomatensalade.

Alle recepten