Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Geroosterde kippenbouten uit de oven met venkel

Het recept is

- koolhydraatvrij
- glutenvrij
- melkvrij
- eivrij

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 4 kippenbouten
- 2 venkels
- 4 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 2 el olijfolie
- 1 el venkelzaad
- 3 tomaten
- 2 el olijven
- Zout
- Zwarte peper

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Maak de venkel schoon en verwijder het groen gedeelte bovenaan. Hou dit nog even bij voor later. Verwijder de buitenste schil en snijd de venkel in 4. Verwijder de harde kern in het midden. Snijd dunne plakken van ongeveer een halve cm dikte.
- Hak de look fijn.
- Leg de kippenbouten in het midden van de ovenschaal en voeg hierbij de venkelschijfjes, look, zeste van citroen en het sap van diezelfde citroen. Doe de olijfolie erbij en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de venkelreepjes aan de buitenzijde.
- Bak ongeveer 30 minuten in de oven.
- Neem de schaal uit de oven en voeg de olijven, tomaten en venkelzaad toe.
- Bedek de ovenschaal met bakpapier en zet opnieuw 10 minuten in de oven.

Alle recepten