Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Om meer te vernemen over het gebruik van deze cookies, klik hier. Als u verder surft, geeft u Medical Diet Center toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van de website.

Extra

Citroenkip met zoete aardappelfrietjes, wortelslierten en spinazie

Het recept is

- glutenvrij
- melkvrij
- Eivrij

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 4 kipfilets
- 2 dikke wortelen
- 500 g zoete aardappel
- 8 el olijfolie
- 2 citroenen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- Verse tijmblaadjes
- 300 g spinazie
- Peper
- Zout

Bereidingswijze

- Verwarm de oven op 180°C.
- Pers een 1/2 citroen uit en meng met 4 el olijfolie. Kruid met peper en zout en verse tijmblaadjes. Pers er de knoflook boven en meng.
- Schil de wortelen en zoete aardappel. Haal de wortelen door de spiraalsnijder.
- Snij de zoete aardappel in dunne frietjes en 1 1/2 citroen in schijfjes. Snij de ui in halve maantjes.
- Haal de kip uit de koelkast en verdeel er de citroen, de ui en enkele tijmtakjes over. Voeg er nog een scheutje water aan toe. Zet 10 minuten in de oven.
- Haal de kip uit de oven en overgiet met de jus.
- Doe er de groenten bij en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven.
- Stoof de spinazie aan in olijfolie. Kruid met peper en zout en een scheutje citroensap.
- Schep de wortelslierten, zoete aardappelfrietjes, spinazie en kipfilet op het bord.

Alle recepten